Rate My Pony

Rate My Pony on virtuaalihevosten arvostelutilaisuuksiin keskittyvä laitos. Hevosia arvioidaan kolmella eri asteikolla: ensiarvostelussa, laatuarvostelussa ja jälkeläislaatuarvostelussa. Ensiarvostelu on joko täysin satunnainen ja kaikki annetut arvot arvotaan, tai arvot perustuvat hevosen toiseen tai molempiin vanhempiin jos vanhemmat on arvosteltu aiemmin RMP:n toimesta.

Rate My Ponyn tarkoituksena on monipuolistaa virtuaalihevoskantaa ja luoda vaihtelevuutta hevosten tasoon, sekä kannustaa ahkeraan, mutta harkittuun kasvatukseen. Nykypäivänä hyvän virtuaalihevosen mittarina pidetään yleisesti sellaisia tekijöitä, joihin harrastajat voivat aina itse vaikuttaa (sijoitusten määrä, tekstit, valmennukset) – Rate My Pony tuo oman muuttujansa hevosen tason ja laadun määrittelyyn, eikä jokaisesta hevosesta voi saada huippua väkisinkään tekemällä.

HUOM! Hevosen vanhemmat vaikuttavat hevosen pisteisiin vain, jos ne on arvosteltu ennen kuin jälkeläinen tuodaan arvosteluun ja jos vanhemmat ilmoitetaan jälkeläisen ilmoittautumislomakkeessa. Jälkeenpäin pisteitä ei enää korjata, joten jos hevosen vanhemmat ilmoitetaan arvosteltavaksi vasta jälkeläisen jälkeen tai jos niitä ei ilmoiteta jälkeläistä arvostellessa, niin pisteiden laskussa ei oteta huomioon perinnöllisyyttä.


Ensiarvostelu

Ensiarvostelussa arvioidaan hevosia, joita ei ole vielä arvioitu RMP:n toimesta. Jos hevosen kumpikaan vanhempi ei ole käynyt RMP:n arvioinnissa, hevoselle arvotaan kaikki pisteet. Jos toinen tai molemmat hevosen vanhemmista on arvosteltu RMP:ssä, hevosen saamat perustuvat osittain vanhempien pisteisiin ja periyttämistekijöihin. Lue lisää ensiarvostelusta täältä.

Vaatimukset ensiarvosteluun tuotavalle hevoselle

 • Hevonen on syntynyt, syntymättömien varsojen tuominen arvosteluun ei ole mahdollista
 • Hevosen tulee olla elossa arvostelupäivänä
 • Hevoselta vaaditaan vähintäänkin seuraavat tiedot: nimi, sukupuoli, rotu ja www-sivujen osoite
  • Vapaaehtoisia, mutta vahvasti suositeltuja tietoja (osa pakollisia laatuarvostelussa): säkäkorkeus, väri, syntymäaika, painotus ja VH-tunnus
  • Tietoja voi lisätä myöhemmin, tietojen muokkaaminen onnistuu tukipyynnön avulla
 • Jos hevosen vanhemmista toinen tai molemmat on arvosteltu RMP:ssä, tulee ne ilmoittaa
Tuo hevonen ensiarvosteluun

Laatuarvostelu

Laatuarvostelussa arvioidaan ensiarvostelun läpikäyneitä hevosia. Laatuarvostelussa otetaan huomioon hevosen saama ensiarvostelu ja lisäksi suku, kilpailut, muut palkinnot ja kuvat. Arvioinnissa otetaan huomioon hevosen painotus, vaikka kyseessä ei olekaan ”lajilaatuarvostelu”. Lue lisää laatuarvostelusta täältä.

Vaatimukset laatuarvosteluun tuotavalle hevoselle

 • Hevosen tulee olla käynyt ensiarvostelussa ja sen tulee olla saavuttanut hyväksytty arvosana (1-5 tähteä)
 • Hevosen tulee olla elossa arvostelupäivänä
 • Hevoselta vaaditaan vähintäänkin seuraavat tiedot ensiarvostelun pakollisten tietojen lisäksi: painotus, koulutustaso ja URL-osoite

Tulossa myöhemmin


Jälkeläislaatuarvostelu

Tulossa myöhemmin